DVĚ ŘEKY, DVA STÁTY, DVĚ VÁŠNĚ!!!


DVĚ ŘEKY, DVA STÁTY, DVĚ VÁŠNĚ!!!

Novinky z  Rýnu a Rhony
Přijďte ochutnat vína, která jsme pro Vás letos na jaře objevili
Přes 10 vinařství, přes 60 vzorků 
Vinný Újezd 19 dne 9. 6. A 11.6. 2015   od 17.00 do jak dlouho vydržíme
Velká víněnková degustace!!!

Přátelé, kamarádi,                                                                                                                                   jak víte, stále na Rýnu (Daniel a Jiří) i na Rhôně (Ivan a Daniel) hledáme novinky, pěkná vína od zajímavých vinařů za rozumné ceny.

Ve druhém týdnu června si tedy ukážeme, co jsme našli, vy budete mít možnost vína ochutnat, ohodnotit a pomoci nám tak se rozhodnout,  která dovézt – podle toho, která Vám chutnají.

Nakoupili jsme několik desítek vzorků a protože ochutnat 60 vín je docela dřina, jak víme, tak jsme se rozhodli rozdělit degustaci do dvou podvečerů.  Každý den Vám nabídneme více než 30 vín z jižní Rhôny a Porýní.

Na co se můžete těšit?

V porýní jsme se tentokráte detailně zaměřili na oblast Rheinhessen, z které bude zastoupen terroir Nierstein, Albig, Osthofen, Framersheim, odrůdy  Silvaner, Riesling, Scheurebe, Müller-Thurgau, Weissburgunder, Rotling, Bacchus, Grauburgunder, Dornfelder, Portugiesser.  Jedná se o oblast, která Německu co do počtu osázených hektarů révou, jasně dominuje – přes 25 000 ha. Kvalita vín vs. cena je optimální. Ochutnáme vína bílá, růžová i červená s jasnou akcentací bílých vín.

Pokud jde o Rhônu, pak nebude chybět Châteauneuf du Pape, Gigondas, Plan de Dieu, Rasteau a Cairanne, ale ukážeme si i zajímavá vína z Grignan les Adhémar nebo Beaumes de Venise. A budou vína červená, bílé, i vůbec poprvé rosé s jasnou akcentací červených vín. Pokud jde o odrůdy, máme připravenu řadu jednoodrůdových vín, tedy čistý Grenache, Syrah, Carignan, ale také čisté Chardonnay, krásný Viognier, Muscat a Sauvignon. Ve směsích se pak objeví i Vermentino, Petit Verdot, Merlos, Cabernet Franc, Sémillon, Roussanne i Marsanne.  

Systém bude tentokrát víněnkový, tedy bez vstupného, každý si ochutná, co bude chtít. Pokud bude někdo chtít posuzovat opravdu pečlivě, bez nutnosti dokupovat víněnky bude možné koupit na jeden den VIP vstup za 666 Kč, na oba dva dny za 1000.  Večer bude vhodně doplňovat kvalitní občerstvení a dostatek neperlivé vody. Připravíme například bramborové placičky, nazrálé sýry, výjimečné chorizka nebo sušené šunky jamon!

Dejte nám, prosím, přesto vědět, jestli budete mít chuť a čas, ať se na Vás můžeme připravit.  Samozřejmě, že můžete přijít i bez rezervace či nahlášení :-).

Budeme se těšit na vaši návštěvu

Daniel Keřlík, Jiří Dvořák, Ivan Tomek a tým Vinného sklepa Újezd 19

Popis fotgrafie:  Kanál Rhôna - Rýn je součástí říční cesty od Severního až po Středozemní moře přes řeku Saône. Svou cestu začíná ve francouzském Saint Symphorien-sur-Saône v regionu Côte-d'Or a končí u Mulhouse v Niffer v regionu Haut Rhin. Prochází třemi regiony, je dlouhý asi 236 km, má 112 malých plavebních komor a dva úzké průplavní tunely, a jeho cestu "lemuje" 114 zámků.




Publikováno: 25. 05. 2015

 
© Vinný Újezd 2009 tvorba www stránek emocio
Rezervace Registrace
Facebook Vinný sklep Újezd
Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd