POJEM HORIZONTÁLNÍ A VERTIKÁLNÍ DEGUSTACE - vysvětlení a praktické ukázky - ON-LINE DEGUSTACE PROBĚHNE VE ČTVRTEK 25.2.2021 OD 19H


POJEM HORIZONTÁLNÍ A VERTIKÁLNÍ DEGUSTACE - vysvětlení a praktické ukázky - ON-LINE DEGUSTACE PROBĚHNE VE ČTVRTEK 25.2.2021 OD 19H

Zveme Vás na 4.degustaci ze série speciálních degustací pro zájemce o hlubší chápání vína

Vážené přítelkyně, vážení přátelé,
při poslední společné on-line degustaci, kterou se snažíme oslovit "zájemce o hlubší chápání vína" se zaměříme na 2 rakouská vinařství z podoblasti Weinviertel. U vinařství Gschweicher se zaměříme na mladá vína z ročníku 2020 a u vinařství Schuckert ochutnáme vína připravenější z ročníku 2016. Vysvětlíme Vám na těchto příkladech i pojmy horizontální a vertikální degustace. Co to vlastně znamená? A jaké jsou rozdíly? Vše si ukážeme a vysvětlíme při degustaci.

Zakoupit si budete moci 6 láhví - Vinná 6 - zde k shlédnutí

Weingut Gschweicher, Weinviertel
Grüner Veltliner Urkristall 2020 - vzorek do on-line degustace
Světle žluté víno s velice svěží a lehce minerální chutí. Alkohol je každý rok velice nízký 11,5 až 12%. Suché víno má název od slova prakristalický, což krásně vystihujei jeho podstatu. Svěží, mírně ovocné na každodenní pití nebo k bílým rybám, salátům.

Grüner Veltliner Ried Galgenberg 2019
Žlutá hruška, exotické ovoce jako ananas a mango, sekundárně pak citrusové tóny. Chuť je šťavnatá, příjemná ovocná sladkost, slušná kyselina, v závěru výrazný žlutý grapefruit. Hrozny pochází z více než 50.leté staré vinice na sprašové půdě. Školeno v nerezových ocelových tancích, leženíí na jemných kalech.

Chardonnay 2020 - vzorek do on-line degustace
Ve vůni citrusové plody s ořechovým pozadím. Na patře střídmé, Rvyrovnané s kompaktním tělem, velice osvěžující. Letní víno na terase. Hrpozny pocházejí ze sprašových půd. Řízená fermentace ve velkém dřevě, ležení na jemných kalech v ocelových nádržích.

Weingut Schuckert, Weinviertel
Weinviertel DAC Classic 2017
Ukázka suchého, jasného, lehce kořeněného veltlínu. Na nose lehounce pepřový s tóny zralých jablíček, v chuti kořeněný, velice lahodný. Hodí se k tradičnímu rakouskému pokrmu, vídeňskému řízku s lehkým bramborovým salátem.

Grüner Veltliner Novemberlese 2016
Absolutně top Veltlín světle žlutozelené barvy. Ve vůni se mísí cizokrajné koření s pomerančovým a minerálním nádechem. V chuti je velmi džusový, s podtónem bílého ovoce jako jablka nebo hrušky, stále svěží kyseliny, a velmi příjemný sladký extrakt při odchodu, velmi persistentní. Víno se bude dále rozvíjet a zachovávat si svou mineralitu a gastronomický potenciál.

Riesling Steinberg 2016 - vzorek do on-line degustace
Víno z plně vyzrálých hroznů z top polohy vinařství. Barva světle zelonožlutá, ve vůni je velice opulentní s tóny až „ovoce a peckovin", na patře mnohovrstvý, pevný, s ovocnou texturou, velice vyvážený, a v závěru ukazuje krásu rieslingu s pikantní nazrálou kyselinou. Máme vyzkoušeno, že v čase drží super. Zakoupit si budete moci 6 lahví - Vinná 6 - zhlédnout zde

On- line degustace proběhne ve čtvrtek 25.2.2021 od 19h na našem facebooku.

VINNOU 6 přímo k vám domu:
Vybereme 3 druhy vín, která budeme prezentovat přímo pro vás. Kdo bude mít Vinnou 6 již doma bude ve výhodě, kdo se chce nejdříve jen juknout, může se stát pasivním divákem a nakoupit až po degustaci. Komunikovat budeme samozřejmě společně během samotné degustace přes chat FB. Facebook má výhodu, že se můžete po on-line vysílání kdykoliv připojit a degustaci si užít off line.

Závoz je po Praze a blízkém okolí zdarma a nabídka platí od 22.2.2021 do 27.2.2021. Můžete samozřejmě objednávat i od každého druhu samotný karton. I na to se vztahuje akčních 10%.
Objednávat můžete na kerlik@vinnyujezd.cz nebo dvorak@vinnyujezd.cz, případně vinnyujezd@vinnyujezd.cz.

Platba může probíhat cash v obálce nebo bezhotovostně na náš účet:
Bankovní spojení: 139741399/0800, Česká Spořitelna, a.s.

Zda-li vás nabídka zaujme, jsme potěšeni a vyrážíme k vám.

Na vi u vás doma nebo při další podzimní on-line degustaci :-)

Vinný Újezd 19




Publikováno: 20. 02. 2021

 
© Vinný Újezd 2009 tvorba www stránek emocio
Rezervace Registrace
Facebook Vinný sklep Újezd
Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd