VINNÁ 3 a VINNÁ 6 Z FRANCOUZSKÉHO ALSASKA A DALŠÍ ON LINE DEGUSTACE VE ČTVRTEK 29.10.2020 OD 19H


VINNÁ 3 a VINNÁ 6 Z FRANCOUZSKÉHO ALSASKA A DALŠÍ ON LINE DEGUSTACE VE ČTVRTEK 29.10.2020 OD 19H

Vážení přátelé,
rádi bychom vás pozvali na další on-line degustraci vín, a to z francouzského regionu Alsasko. Jedinou významnou oblastí AOC Francie kde lze spatřit jméno odrůdy na etiketě je právě Alsasko. Jeho rozloha o přibližně 12 000 hektarech je cca o jednu třetinu menší než rozloha vinic České Republiky. Existuje zde však jen jedna apelace pro vína šumivá, a to AOC Crémant d'Alsace a dvě apelace pro vína tichá - AOC Alsace a AOC Alsace Grand Cru (posledně jmenovaná, která se vztahuje pouze na 51 přísně delimitovaných vinic neboli lieux-dits, se dá přirovnat k apelacím jednotlivých vinic v Burgundsku.

NABÍDKA VINNÉ 3 JE ZDE(sleva 15% na set) - zavezeme i menší balíček vín

NABÍDKA VINNÉ 6 JE ZDE(sleva 15% na set) - zavezeme větší balíček vín

SOUČÁSTÍ TÉTO VINNÉ 3 A VINNÉ 6 BUDE I ON-LINE DEGUSTACE, KTERÁ PROBĚHNE VE ČTVRTEK 29.10.2020 OD 19H. STAČÍ SE PŘIPOJIT PŘES NÁŠ FACEBOOK!

VINNOU 3 NEBO VINNOU 6 přímo k vám domu:
Vybereme 4 druhy vín, která budeme prezentovat přímo pro vás. Kdo bude mít Vinnou 3 nebo Vinnou 6 již doma bude ve výhodě, kdo se chce nejdříve jen juknout, může se stát pasivním divákem a nakoupit až po degustaci. Komunikovat budeme samozřejmě společně během samotné degustace přes chat FB. Facebook má výhodu, že se můžete po on-line vysílání kdykoliv připojit a degustaci si užít off line.

Závoz je po Praze a blízkém okolí zdarma a nabídka platí od 26.10.2020 do 31.10.2020. Můžete samozřejmě objednávat i od každého druhu samotný karton. I na to se vztahuje akčních 15%. Objednávat můžete na kerlik@vinnyujezd.cz nebo dvorak@vinnyujezd.cz.

Pár vět o Domaine Edmond Rentz
Vinohrady Domaine Edmond RENTZ se rozprosírají v různých alsaských regionech (Zellenberg, Riquewihr, Hunawihr, Ribeauvillé, Bergheim), z nichž získávají mnoho pozitivního pro výrobu vína. Jedná se samozeřjmě o rozlišné tratě a půdní složení: Froehn, Lerchenberg, Rotenberg, Burg, Grafenreben. Každý půdní typ přináší do vína unikátní specifika: vysoce kvalitní víno závisí na zdravé půdě tak jako na vlastním lokaci. Thomas RENTZ začal pracovat ve vinařství v roce 1785. Od roku 1995 pracují na stejném místě Catherine and Patrick RENTZ, kteří navazují na dlouhou tradici a přidávají do vinařství svou osobitost. Pracují samozřejmě s typickými alsaskými odrůdami: Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Muscat d'Alsace, Pinot Gris, Gewurztraminer and Pinot Noir. Catherine je stělesněním alsaského slunce. Veselá mysl, dobrá nálada a chuť na víno z ní přímo vyzařuje. Grand Cru vinohrady: Sonnenglanz, Schoenenbourg a Froehn

Pár vět o Domaine Jean-Louis a Fabienne MANN
Domaine Jean-Louis a Fabienne MANN se nachází v Eguisheimu, v srdci alsaských vinic, 7 km jižně od Colmaru. Tato rozsáhlá oblast kolem Colmaru těží z mikroklimatu s mimořádně nízkými srážkami (méně než 400 milimetrů vody za rok). Pozemek má nyní 12 hektarů révy s roční produkcí 45.000 lahví. Od roku 2008 jsou všechny ročníky certifikovány "Organic" při průměrných výnosech 45 hektolitrů / hektar. V druhé polovině dvacátého století se Mannům narodili tři chlapci, Jérôme, Sébastien a François. Sébastien, druhý syn z bratrů, je velmi zapálený do vinařství. Získal titul BTS - Vinařství Oenologique a následně se zúčastnil četných stáží v renomovaných vinařských oblastech, jako jsou Champagne a Côtes Rotie. Několik měsíců také studoval vinařství v Rakousku nebo v Austrálii. Po svém návratu Sébastien přirozeně integruje doménu svých rodičů a přináší nový, doplňující pohled.

Sébastien Mann říká: "Jsme zavázáni k hodnotám úcty k terroiru, na celé vinice pracujeme v režimu bio a biodynamika. Podporujeme dobré fungování půdy a podporujeme zakořenění vinné révy do hloubky. Plnně podporujeme specifičnost geologie Alsaska, jako jsou naplaveniny, růžový pískovec, žula a vápenec."
Co ještě Sébastie zavádí: nepoužívá syntetických výrobků, všechny hrozny se sbírají ručně, aby se zabránilo jejich rozdrcení a uchování všech vůní, jemné a dlouhé lisování, přirozené kvašení na původních kvasinkách (které přinášejí osobitost každému vínu), ležení na kalech nejméně jeden rok.
Grand Cru vinohrady: Pfersigberg a Eichberg
Ostatní Vinohrady: Altengarten, Sungass, Ortel, Kleinfeld, Rosenberg, Letzenberg, Logelberg, Steinweg, Dorfburg.

Platba může probíhat cash v obálce nebo bezhotovostně na náš účet:
Bankovní spojení: 139741399/0800, Česká Spořitelna, a.s.

Zda-li vás nabídka zaujme, jsme potěšeni a vyrážíme k vám.

Na vi u vás doma nebo při další podzimní on-line degustaci :-)

Vinný Újezd 19




Publikováno: 26. 10. 2020

 
© Vinný Újezd 2009 tvorba www stránek emocio
Rezervace Registrace
Facebook Vinný sklep Újezd
Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd