Rýn, prémiové Rieslingy plus 1x Pinot Noir - Weingut Domdechant Werner_úterý 15.12.2020 od 18H


Rýn, prémiové Rieslingy plus 1x Pinot Noir - Weingut Domdechant Werner_úterý 15.12.2020 od 18H

DOVOZ VÍN DOMU VINNÉ 6 PRO VELKOU OBLIBU BUDE ZACHOVÁN

POZOR DEGUSTACE PROBĚHNE V ÚTERÝ 15.12. OD18H

Přítelkyně, přátelé nejlepších Rieslingů,
pravděpodobně poslední degustace roku 2020 proběhne v našich prostorech v úterý 15.12. od 18h, a zakončíme ji jak jinak než degusací zaměřenou na odrůdu Riesling, řekněme jeden z nejlepších, který, ve vesnici Hochheim na Rheingau můžeme nalézt. Vinný sklep újezd 19 řadí do svého dovozového portfólia i dozajista ikonické vinařství Domdechant Werner‘sches Weingut založené v roce 1780, které hospadaří na najkvalitnějších vihohradech regionu. Dr.Franz Michel Werner, dnes 86 letý, stále vysoce energický pán v sobě snoubí moderní myšlení s myšlením tradičním. Franz Michel, který zastupuje 8. generaci vinařství se stal v sekci bílých vín Winemakrem roku 2017 na International Wine Challenge v Londýně, což je opravdový úspěch v takto exponované konkurenci. Budeme se tedy těšit na ty z vás, kteří se s námi setkají a ochutnají Rieslingy opravdu velkého stylu.

Weingut Domdechant Werner´sches
Vinařství bylo založeno roku 1780. Patří k nejstarším vinařstvím v Německu a zároveň mezi přední světové producenty vyhlášeného ryzlinku. Vinařství hospodaří na 12,5 ha vlastních vinic, které leží v nejlepších lokalitách celého Rheingau. Zaměřuje se pouze na vysoce kvalitní vína v prémiové kvalitě. Vinařství dnes vede majitel, charismatický Dr. Franz Werner Michel, kterému pomáhá manželka a jejich dcera. Z celkové rozlohy je 97 % osázeno ryzlinkem a zbývající 3 % odrůdou Spätburgund. Vinice jsou umístěny výhradně na jižních svazích a na minerálních křídových půdách. Zdejší půda má vynikají schopnost zadržovat vodu, takže vinná réva zůstává zdravá a silná i v horkém a suchém počasí. Vinice se nacházejí v lokalitách Domdechaney, Kirchenstück, Hölle, Stein, Stielweg a Reichestal.

Popis oblasti Rheingau: Řeka Rýn mění na své cestě na sever směr toku a stáčí se v délce 35 kilometrů na západ, což je možné považovat za malý zázrak přírody. Oblast Rheingau skýtá v těchto místech královské odrůdě Riesling jedinečnou jižní polohu a téměř 880 m vysoké pohoří Taunus jej současně chrání před studeným severním větrem. Tím vzniká na 50. stupni zeměpisné šířky příznivé středozemní mikroklima. V létě si však tato poloha vyžaduje delšího slunečního svitu, aby hrozny Rieslingu mohly plně dozrát i při mírných teplotách. Právě tato krajina, zvaná Rheingau(3000ha), je jedna z nejmenších a nejušlechtilejších vinařských oblastí světa. Rodné město Franze Wernera Michela Hochheim am Main, leží jako jediná rheingauská vinařská obec přímo na Mohanu. Řeka zde vytváří krátce před svým ústím do Rýna horský kužel nakloněný jižním směrem, který není stíněn ani z východní ani z jižní strany. Tato příznivá orientace spolu s dostatkem světla, zásobou vody obou řek a moimořádně kvalitním podloží zaručují jedinečnou originalitu vinic.

Pozor, počet míst bude opět omezen, proto neváhejte a rezervujte!

SEZNAM DEGUSTOVANÝCH VÍN:

1) Hochheim Riesling QbA trocken 2019
2) Riesling KABINETT trocken, Hochheimer 2019
3) Riesling KABINETT trocken, Hochheimer 2018
4) Kirchenstück Hochheim Riesling Erste lage 2018
5) Kirchenstück Hochheim Riesling Erste lage 2017
6) KIRCHENSTÜCK Hochheim Riesling Grosses Gewachs 2017
7) Domdechaney Hochheim Riesling Grosses Gewachs 2016
8) Holle Hochheim Riesling spatlese 2015
9) Domdechant Werner Hochhmeim Spatburgunder trocken 2018

Pro ty z vás, kteří se nemohou účastnit naší degustace u nás na Újezdě 19, máme dobrou zprávu. Vinné 6(a tentokrát i Vinná 3) budou platit i na dále. Výběrovou Vinnou 6 zavezeme až k vám domu, viz.níže.
NABÍDKA VINNÉ 3 a 6 JE ZDE(sleva 10% na set) - zavezeme k vám domu

CELOU VINNOU 3 NALEZNETE POD TÍMTO ODKAZEM

CELOU VINNOU 6 NALEZNETE POD TÍMTO ODKAZEM

Závoz je po Praze a blízkém okolí zdarma a nabídka platí od 14.12.2020 do 19.12.2020. Můžete samozřejmě objednávat i od každého druhu samotný karton. I na to se vztahuje akčních 10%. Objednávat můžete na kerlik@vinnyujezd.cz nebo dvorak@vinnyujezd.cz, případně vinnyujezd@vinnyujezd.cz. Platba může probíhat cash v obálce nebo bezhotovostně na náš účet:
Bankovní spojení: 139741399/0800, Česká Spořitelna, a.s.


Cena degustace bude 499,-Kč a bude obsahovat kvalitní občerstvení a neperlivou vodu. Rezervaci můžete učinit telefonicky 608 256 471, obratem mailem nebo
on-line zde níže.

Těšit se na vaši návštěvu budou všichni z Vinného sklepa Újezd 19




Publikováno: 12. 12. 2020

 
© Vinný Újezd 2009 tvorba www stránek emocio
Rezervace Registrace
Facebook Vinný sklep Újezd
Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd