VÍNA Z BODEGAS SONSIERRA Z RIOJY ALTY POPRVÉ V ČR_čtvrtek 10.12.2020


VÍNA Z BODEGAS SONSIERRA Z RIOJY ALTY POPRVÉ V ČR_čtvrtek 10.12.2020

DOVOZ VÍN DOMU VINNÉ 6 PRO VELKOU OBLIBU BUDE ZACHOVÁN

Vážení přátelé kvalitních vín,
ve čtvrtek 10.12.2020 se u nás na Vinném Újezdě 19 velice rádi vrátíme ke klasickým čtvrtečním "živým" degustacím. Po dobu vládních omezeních jsme ochutnávali různá vína z různých koutů Evropy. Z těchto "domácích" degustací jsme také mohli ochutnat vysoce zajímavá vína ze španělského vinařství Bodegas Sonsierra, které sídlí v Rioje Altě. Neváhali jsme a okamžitě vína přivezli do ČR. Preciznost s jakou se enologové vinařství věnují odrůdě Tempranillo, a to i v bílém provedení je mimořádná a rádi se o to s vámi podělíme. I známý degustotátoři jako například James Suckling dává většině vín více jak 90 bodů, vínům Pagos a Parfume pak neuvěřitelných 93 bodů. Velké zlaté medaile obdrželi například v bruselském Concours Mondial nebo i na Mundus Vini. V den degustací budeme samozřejmě dodržovat vládní nařízení - počet odsob u stolu, rozestupy, hygiena. Budeme se na vás moc těšit, doražte.

DUŠE VÍN SONSIERRA
V Sonsieře mají celkem 516 hektarů vlastních vinic a téměř 1 500 jednotlivých parcel, kde pěstují vinnou révu starou od 20 do 130 let . Některé z nich už po generace patří členům jejich vinařství. Vinice mají hlubokou hlinito-vápencovou půdu, ve které pěstují pouze hrozny Tempranillo Tinto, Tempranillo Blanco a Viuru; tyto původní odrůdy se ukázaly jako nejlépe přizpůsobené místní půdě. Půdy s malým množstvím organického materiálu pomáhají omezit
hladinu produkce, čímž zvyšují kvalitu hroznových klastrů. Vyvážené podloží (písek, bahno a jíl), které je bohatá na vápenec poskytuje ideální zdroje pro odrůdy Tempranillo. Výsledkem je dobrá rovnováha kyselin a taninů a ideální koncentrace vůní a chutí, díky nimž vznikají vína, která jsou ideální pro zrání.

Seznam vín k degustaci:
SONSIERRA TEMPRANILLO BLANCO
VIURA WHITE BARREL FERMENTATION
TEMPRANILLO BLANCO BARREL FERMENTATION
SONSIERRA RED YOUNG
SONSIERRA RED “CRIANZA”
“CRIANZA” SELECTED HARVEST
SONSIERRA RED “RESERVA”
SONSIERRA RED “GRAN RESERVA”
PAGOS DE LA SONSIERRA RESERVA
PERFUME SONSIERRA RED HIGH
ANDROSELA WHITE “SEMIDULCE”

Pro ty z vás, kteří se nemohou účastnit naší degustace u nás na Újezdě, máme dobrou zprávu. Vinné 6 budou platit i na dále. Výběrovou Vinnou 6 zavezeme až k vám domu, viz.níže.
NABÍDKA VINNÉ 6 JE ZDE(sleva 15% na set) - zavezeme k vám domu

CELOU VINNOU 6 NALEZNETE POD TÍMTO ODKAZEM

Závoz je po Praze a blízkém okolí zdarma a nabídka platí od 8.12.2020 do 12.12.2020. Můžete samozřejmě objednávat i od každého druhu samotný karton. I na to se vztahuje akčních
15%. Objednávat můžete na kerlik@vinnyujezd.cz nebo dvorak@vinnyujezd.cz, případně vinnyujezd@vinnyujezd.cz.
Platba může probíhat cash v obálce nebo bezhotovostně na náš účet:
Bankovní spojení: 139741399/0800, Česká Spořitelna, a.s.

Cena degustace je stanovena na 390,-Kč.

Rezervovat svá místa můžete mailem, telefonicky 608 256 471 nebo on-line přes naše webové stránky - zde níže.

Těšit se na vaši návštěvu budou všichni z Vinného Újezdu 19


Vinný Újezd 19




Publikováno: 04. 12. 2020

 
© Vinný Újezd 2009 tvorba www stránek emocio
Rezervace Registrace
Facebook Vinný sklep Újezd
Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd