PF 2021 A ÚVODNÍ DEGUSTACE


PF 2021 A ÚVODNÍ DEGUSTACE

Přítelkyně, přátelé, kamarádky, kamarádi, příznivci Vinného sklepa Újezd 19,

rádi bychom vám všem poděkovali za velkou přízeň, kterou jste nám projevili v nelehkém roce 2020. Moc si toho vážíme a snažíme se nadále pracovat a rozvíjet naši činnost, která pevně věříme přináší i určité zpřijemnění života vám. S velkou pravděpodobností se budeme muset ještě minimálně v lednu uchýlit na facebookový prostor a degustace vám přinášet přes tento kanál. Samosřejmě, jak situace a vláda ČR dovolí, opět rádi rozpohybujeme standardní ochutnávky s vámi v našich prostorech na Újezdě 19.

Přemýšleli jsme i nad typem a formou degustací, nad vašimi dotazy a připomínkami a pokusíme se vše promítnout do nadcházejících degustací. Při první degustaci roku 2021 se zaměříme na lehčí červená vína na běžné pití. Vína, která jsme vybrali nebyla vyzrávána na dřevěných sudech a ukážeme si odrůdovou čistotu a krásnou pitelnost. Další degustační čtvrtek se zaměříme na párování vín a jídel, tzv.food matching. S šéfkuchařem Vladimirem Šmejkalem vyladíme zajímavé tříchodové menu, která napárujeme s vína a rozvezeme k vám domu. Budeme tedy společně jíst, pít a vše prosiskutejeme. A od konce ledna a v únoru zařadíme čtyřdílný pořad zaměřený na detailnější aspekty vína a révy vinné. Tento praktický seminář by vám měl jasně ukázat zásadní proměny vín při různých teplotách, délek otevření v láhvi, rozdíly při použití různých dekantačních nádob, výrazné rozdíly při využití různého stáří vinné révy(i více jak 100 let) pro výrobu vín a naposledy si vysvětlíme rozdíly mezi horizontální a vertikální degustací. Tedy na co se budete z kraje roku 2021 moci těšit:

14.1.2021 od 19h Lehká červená vína na každodenní pití
21.1.2021 od 19h Pojem food pairing/food matching - praktická ukázka párování vína a jídla

28.1.2021 od 19h Pojem teplota a víno - vysvětlení a praktická ukázka při jaké teplotě ochutnávat jaká vína
4.1.2021 od 19h Pojem airace, dekantace - vysvětlení a praktická ukázka jak dlouho otevírat jaké víno před konzumací
11.2.2020 od 19h - Pojem staré keře - degustace vín z mladých, 40 letých, 70 letých, ale i více jak 100 letých keřů révy vinné
18.2.2021 od 19h - Pojem horizontální a vertikální degustace - vysvětlení a praktické ukázky




Publikováno: 02. 01. 2021

 
© Vinný Újezd 2009 tvorba www stránek emocio
Rezervace Registrace
Facebook Vinný sklep Újezd
Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd