VINNÁ 6 Z FRANCOUZSKÉHO CÔTES DU RHÔNE A DALŠÍ ON LINE DEGUSTACE VE ČTVRTEK 5.11.2020 OD 19H


VINNÁ 6 Z FRANCOUZSKÉHO CÔTES DU RHÔNE A DALŠÍ ON LINE DEGUSTACE VE ČTVRTEK 5.11.2020 OD 19H

Vážení přátelé,
rádi bychom vás pozvali na další on-line degustraci vín, tentokráte z francouzského regionu CÔTES DU RHÔNE. Centrem Jižní Rhôny, na kterou se při této degustaci zaměříme, je Orange a Avignon, ale oblast sahá až k Nimes a Arles na západě a na východě k oblasti Alpes-Haut Provence (zahrnuje tedy i Vaucluse a Luberon). Jižní Rhôna je velmi rozmanitá,  nabízí krásnou přírodu, národní parky, množství památek od antiky (v Orange je největší dochované antické divadlo široko daleko) po středověk, zříceniny hradů, kostely, zámky a zámečky. Každopádně vína z Rhôny jsou velmi plná, ovocná, ohnivá a kořenitě chuťově bohatá.

NABÍDKA VINNÉ 6 JE ZDE(sleva 10% na set) - zavezeme k vám domu

SOUČÁSTÍ TÉTO VINNÉ 6 BUDE I DALŠÍ ON-LINE DEGUSTACE, KTERÁ PROBĚHNE VE ČTVRTEK 5.11.2020 OD 19H. STAČÍ SE PŘIPOJIT PŘES NÁŠ FACEBOOK!

VINNOU 6 přímo k vám domu:
Vybereme 4 druhy vín, která budeme prezentovat přímo pro vás. Kdo bude mít Vinnou 6 již doma bude ve výhodě, kdo se chce nejdříve jen juknout, může se stát pasivním divákem a nakoupit až po degustaci. Komunikovat budeme samozřejmě společně během samotné degustace přes chat FB. Facebook má výhodu, že se můžete po on-line vysílání kdykoliv připojit a degustaci si užít off line. Degustací vás provedou pánové Tomek, Keřlík, Dvořák.
Tato Vinná 6 bude zaměřena na menší nazávislá vinařství - Domaine Réméjeanne, Domaine Arnesque a Domaine Fond Croze.

Pár vět o vinařství Réméjeanne:
Vinařství dnes obhospodařuje 38 hektarů vinic v nadmořské výšce 200 – 280 metrů, na spraši, vápenci, pískovci i jílovitém podloží, stejně jako na východním břehu pod vlivem mistralu. Produkují jak Côte du Rhône, tak CDR Villages (ze svahů jižního směru). Od roku 2007 přešli na organické – bio vinařství a celá jejich filosofie je založena na úctě k tradici, respektování terroiru a odrůd. Sklízejí vesměs ručně a probírají vína na vinicích a pak ještě jednou na vibračních stole. Po sklizení odtřapinují hrozny, bobule pomačkají a zachladí, aby začalo kvašení za chladu. Během pomalého kvašení (týden až dva měsíce!) přečerpávají víno, a potápějí klobouk.

Pár vět o Domaine Arnesque:
V roce 1846 začal François Armenier pěstovat víno v Châteauneuf du Pape, kde dodnes rodina pokračuje, přestože je dnes sídlo vinařství v Jonquiéres ve Vaucluse na jihu. Víno pěstuje již pátá generace, jde o relativně malý majetek s asi dvaceti hektary vinic v AOC Côtes du Rhône (jílovito vápencové vinice poblíž Orange), Plan de Dieu (jílovitá vinice Velage) a již zmíněnou písčitou vinicí Arnesque v Châteauneuf du Pape. Vinařství pracuje s minimem chemie, spontánním kvašením a za základ je tradičně považována pečlivá práce na vinici a klasické zpracování ve sklepě. Vína kvasí a zrají v betonových tancích, část ve velkých starých sudech – demi-muids (600 litrů). Vinice mají v průměru kolem 50 let, 70 % je osazeno odrůdou Grenache, dále je zde Syrah, Mourvèdre a Carignan, bílé Grenache a Roussane.

Pár vět o Domaine Fond Croze:
Toto vinařství se nalézá v malé vesnici s hezkým názvem Saint Roman de Malegarde (mezi Cairanne a Nyons). Vniklo po první světové válce, kdy Charles Long koupil první vinice. Po něm nastoupil syn Raymond, který postupně rozšiřoval vinice. Společně se svými sny Brunem a Danielem v roce 1997 vybudovali sklep a od roku 2009 zahájili i proces přeměny na bio vinařství. Majetek má dnes skoro 70 hektarů, pěstují Côtes du Rhône a Côte du Rhône Village a mají i vinice v Drôme, celkem produkují přes 3 000 hl. vína. Pěstují především Grenache, ale také Syrah, Cinsault, Mourvèdre, Merlot, Carignan a bílé odrůdy Chardonnay a Viognier. Přestože Bruno vystudoval enologii, v roce 2005 začali spolupracovat s významným enologem Philippem CAMBIE. Jejich vína získávají řadu cen na mnoha soutěžích.

Závoz je po Praze a blízkém okolí zdarma a nabídka platí od 2.11.2020 do 7.11.2020. Můžete samozřejmě objednávat i od každého druhu samotný karton. I na to se vztahuje akčních 10%. Objednávat můžete na kerlik@vinnyujezd.cz nebo dvorak@vinnyujezd.cz.

Platba může probíhat cash v obálce nebo bezhotovostně na náš účet:
Bankovní spojení: 139741399/0800, Česká Spořitelna, a.s.

Zda-li vás nabídka zaujme, jsme potěšeni a vyrážíme k vám.

Na vi u vás doma nebo při další podzimní on-line degustaci :-)

Vinný Újezd 19




Publikováno: 30. 10. 2020

 
© Vinný Újezd 2009 tvorba www stránek emocio
Rezervace Registrace
Facebook Vinný sklep Újezd
Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd