06. 12. středa |
Špičky jižní Rhôny – 3 x 3 Vacqueyras, Gigondas a Châteauneuf du Pape včetně novinek + překvapení na závěr
REZERVACE VÍCE |
5-CHODOVÉ MENU, ŠÉFKUCHAŘ VLADIMÍR ŠMEJKAL, SUPER VÍNA A VERMUTY
30. 11. 2023
čtvrtek
5 - CHODŮ, SUPER GASTRONOMIE, OJEDINĚLÝ SEKT V MAGNUM LAHVI, NÁDHERNÁ VÍNA A VIP VERMUTY
Vážení milovníci kvalitního vína a jídla,
podzim již je v plném proudu, ale netruchlete, my na Vinném Újezdě 19 víme, že je i zároveň gastronomickým svátkem, důležitou roli hraje sezónnost. Pečená kachna, zvěřina, dýně, houby a kaštany jsou spojeny vždy s podzimem. Tlumené hnědé odstíny lesních hub doplňuje zářivá oranžová barva dýně. Co se týče vín, z lehkých bílých a růžových rekreačních vín pomalu přecházíme k plnějším stylem bílých a hlavně k červeným vínům.
A v podobném duchu se budeme i pohybovat my - podzimní sezónu náležitě oslavíme. Stejně tak jako na začátku léta pozveme k nám na Vinný Újezd 19 šéfkuchaře Vladimíra Šmejkala, s kterým spolupracujeme již 17 let a vytvoříme společně opět prvotřídní menu. Formou menších chodů vám naservírujeme velice zajímavé 5-chodové menu. Vše podpoříme víny a vermuty, která si dovážíme do ČR a nebudou chybět na úvod pro navození dobré nálady mimořádný sekt
z odrůdy Ryzlink Vlašský v Magnum láhvi z vinařství Mikrosvin.
Degustace proběhne ve čtvrtek 30.11.2023 od 19h ve Vinném Újezdě 19.
HLAVNÍ CHOD:
Jelen a muflon, dýně, batáty a divoká brokolice, brusinky
víno - Châteauneuf-du-Pape, Les Hautes Brusquières, Domaine de la Charbonniere
Celkové menu s víny naleznete zde
Trochu málo o kuchaři:
Vladimír Šmejkal je neuvěřitelně skromný. Bývalý šéfkuchař hotelu Diplomat přitom prošel nejen místními, ale i řadou zahraničních špičkových hotelů a restaurací. V Belgii vařil po boku osobního kuchaře belgického krále, v Praze zase pro španělského následníka trůnu, prince Filipa. Jako člověk je klidný, rozvážný a má nepopiratelný pedagogický dar; své povolání chápe jako poslání. Požitek a radost, které má správně připravené jídlo poskytovat, podle něj spoluvytváří jeho pracovní tým - a mít v něm pana Šmejkala je skutečnou zárukou úspěchu.
Praxe:
Ministerstvo zahraničních věcí, šefkuchař
hotel Diplomat, nejprve jako šéfkuchař restaurace a la carte, pak celého hotelu
restaurace Klementinum, šéfkuchař
restaurace Flambée, šéfkuchař
hotel Villa Voyta, šéfkuchař
hotel Savoy, chef de partie, restaurant Septim, šéfkuchař
čtyřhvězdičkové hotely v rakouských Alpách
Rezervace je nutná a můžete ji učinit zde níže online nebo mailem na vinnyujezd@vinnyujezd.cz.
Budeme se na vás těšit
VSU 19
Pořádá: Vinný sklep Újezd 19
Telefon: 257317410
E-mail: vinnyujezd@vinnyujezd.cz
Místo konání: Vinný sklep újezd 19