5-ti CHODOVÉ MENU - RESTAURACE VNUK NA VINNÉM ÚJEZDĚ 19 - NADSTANDARDNÍ GASTRONOMIE, POCTIVÁ SUROVINOVÁ ZÁKLADNA A SUPER VÍNA

26. 04. 2022
úterý

Vstupné 1 350,-

Přítelkyně, přátelé, kamarádky, kamarádi,
rádi bychom vás pozvali na jarní degustační menu k nám na Vinný Újezd 19. Čas od času zveme do našich prostor zajímavé osobnosti z řad kuchařů abychom propojili zajímavá jídla s víny, která dovážíme do České Republiky. Tentokrát k nám dorazí majitel a jeho tým z restaurace Vnuk. S panem Vnukem spolupracujeme již šestým rokem a musíme konstatovat, že zraje jako kvalitní Bordeaux, které si mimochodem představíme u chodu číslo čtyři :-).
Kvalita gastronomie má opravdu našlápnuto což bychom vám rádi prakticky předvedli. Jak je u "Vnuků" zvykem všechna jídla vydávají z ruky, tedy žádné polotovary, ale vše tvořeno na místě před zákazníkem. A jak jsou na tom pánové surovinově? Tvaroh berou od místního farmáře pana Schejbala, pro čerstvé ryby si jezdí do Opočna, vepřové a hovězí si nechávají vyzrávat ve vlastních zrárnách, které technologicky ladili a ladí již 5 let a myslímne si, že se jedná o vrcholnou disciplínu jejich restaurace. 
Každá surovina má svou logiku a o všem se přemýšlí. O tom všem si budeme s Michalem Vnukem povídat při nadstandardní gastronomii a kvalitním víně. Doražte, bude to stát opravdu za to. Degustace proběhne v úterý 26.4.2022 od 19h na Vinném Újezdě 19.

Degustační menu - v PDF formátu naleznete zde:

1. Antipasty:
Lilkové involviny, tvaroh od Schejbalů, naše hovězí jerky a sušená šunka, škvarkový pagáč se zeleninovou caponátou.
doprovodné víno: La boscana blanco 2018, Costers del Segre
2. Ryba:
Amur od Kolowrata z Opočna, zauzený květák, tagliatelle Nero, fenykl a rajčátka.
doprovodné víno: Riesling CHARTA 2015, Rheingau
3. Vepřové:
Bok sous vide a kroketa z Landrase, karé, dýňové rizoto, kapusta, zelí
doprovodné víno: Gruner Veltliner Novemberlese 2019, Weinviertel
4. Hovězí:
Chuck Roll 50d, Foie Gras ratatouille, grenaile v kuřecím vývaru, pažitka
doprovodné víno: Chateau Leoville Poyferre Grand Cru Classé 2007, Bordeaux 
5. Dezert:
Vepřový tartar, rýžový cracker, wasabi, hovězí tatarák, škvarek aoli, Parmezán
doprovodné víno: Celistia tinto 2020, Costers del Segre

Cena menu včetně vín 1 350,- Kč.

Rezervaci můžete učinit telefonicky 257 317 410, 608 256 471, obratem mailem nebo on-line zde níže.

Těšit se na vaši návštěvu bude Michal Vnuk, Daniel Keřlík a celý tým restaurace Vnuk a Vinného sklepa Újezd 19


Pořádá: Vinný sklep Újezd 19
Telefon: 257317410
E-mail: vinnyujezd@vinnyujezd.cz
Místo konání: Vinný sklep újezd 19
 
© Vinný Újezd 2009 tvorba www stránek emocio
Rezervace Registrace
Facebook Vinný sklep Újezd
Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd