Večer s šefkuchařem Vladimírem Šmejkalem - FINGRE FOODS AND WINE

21. 03. 2019
čtvrtek

Vstupné 799,-

Přítelkyně, přátelé,

rádi bychom Vás pozvali na zajímavou degustaci, při které si prakticky ukážeme moderní propojení jídel a vín. Food paring, chcete-li food matching je disciplína, u které se sommelier snaží vhodně propojit chutě jídel s víny. Standardně se o tuto disciplínu staráme v mnoha restauracích po celé ČR. Tentokráte k nám na Vinný Újezd 19 zamíří jeden z nejpovolanějších kuchařů pan Vladimír Šmejkal, s kterým spolupracujeme již 13 let a který nám přímo u nás ve sklepě vytvoří ojedinělé degustační menu, které my doplníme víny, které dovážíme do ČR.

“S Valdimírem se znám necelých 15 let a za posledních 13 let jsme společně pořádali desítky, možná již malé stovky degustačních večerů po celé ČR. Vláďa je na jednu stranu neuvěřitelně skromný a vnímavý a na straně druhé umí být přímočarý, tvrdý a nesmlouvavý. Tato možná protichůdnost z něj však dělá mistra ve svém oboru. Někteří šéfkuchaři mají jen tu druhou stranu, což netvoří vyvážený stav. Přemýšlivost a schopnost pochopit druhé ruku v ruce s absolutním kuchařským umem je to proč s Vláďou Šmejkalem pracujeme. Jeho manželka Martina Šmejkalová je nedílnou součástí Vládi a je jasným pilířem když se v kuchyni zvyšuje adrenalin a stres.”
Daniel Keřlík

Pojďme se společně ponořit do světa chutí, vůní, barev a užijme si výjimečný večer. Degustace proběhne ve čtvrtek 21.3.2019 od 19h v prostorech Vinného sklepa Újezd 19.

Celé menu naleznete zde níže:

 Menu Vláďa Šmejkal_VSU_21.3.2019

Sekt Francois Montand brut rosé 

*
Paštika z bílých fazolí a máty na opečené domácí rozmarýnové focaccie
Grüner Veltiner Urkristal 2018
* 

Tomatový tartare, okurka, avokádo, thajská bazalka s mozzarellou stracciatella 
Riesling 2017 

*
Pikantní plněná zcela vykoštěná kuřecí křidélka, smažená v panko, grilovaný ananas, chili jam
Gürner Veltiner selection 2015

*
Mini bylinková brioška a trhané pomalu pečené vepřové ramínko, marinované v hoi sin
Pla de lladoner 2015

*
Pečený roastbeaf z vyzrálého jihoamerického rumpu s kaparovou remuládou a okurkovým carpacciem 
Alto Sios 2014 

*
Sladké překvapení na závěr
Freudenschrei Cuvée Weiß 2018 

 

Vstupné na tuto degustaci bude 799,-.

Rezervaci můžete učinit telefonicky 257 317 410, 608 256 471, mailem vinnyujezd@vinnyujezd.cz nebo on-line zde níže.

 

Těšit se na vaši návštěvu bude Vladimír Šmejkal, Martina Šmejkalová a celý tým Vinného sklepa Újezd 19


Pořádá: Vinný sklep Újezd 19
Telefon: 257317410
E-mail: vinnyujezd@vinnyujezd.cz
Místo konání: Vinný sklep Újezd 19
 
© Vinný Újezd 2009 tvorba www stránek emocio
Rezervace Registrace
Facebook Vinný sklep Újezd
Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd Vinn jezd