24. 04. středa |
Krása moravských a českých vín_co nás baví na Vinném Újezdě 19
REZERVACE VÍCE |
29. 04. pondělí |
Testovací degustace - Novinky z jižní Rhony, 12 vzorků
REZERVACE VÍCE |
06. 05. pondělí |
Syrah - od základů po špičkové oblasti ze severní Rhony
REZERVACE VÍCE |
Večer s šefkuchařem Vladimírem Šmejkalem - FINGRE FOODS AND WINE
21. 03. 2019
čtvrtek
Přítelkyně, přátelé,
rádi bychom Vás pozvali na zajímavou degustaci, při které si prakticky ukážeme moderní propojení jídel a vín. Food paring, chcete-li food matching je disciplína, u které se sommelier snaží vhodně propojit chutě jídel s víny. Standardně se o tuto disciplínu staráme v mnoha restauracích po celé ČR. Tentokráte k nám na Vinný Újezd 19 zamíří jeden z nejpovolanějších kuchařů pan Vladimír Šmejkal, s kterým spolupracujeme již 13 let a který nám přímo u nás ve sklepě vytvoří ojedinělé degustační menu, které my doplníme víny, které dovážíme do ČR.
“S Valdimírem se znám necelých 15 let a za posledních 13 let jsme společně pořádali desítky, možná již malé stovky degustačních večerů po celé ČR. Vláďa je na jednu stranu neuvěřitelně skromný a vnímavý a na straně druhé umí být přímočarý, tvrdý a nesmlouvavý. Tato možná protichůdnost z něj však dělá mistra ve svém oboru. Někteří šéfkuchaři mají jen tu druhou stranu, což netvoří vyvážený stav. Přemýšlivost a schopnost pochopit druhé ruku v ruce s absolutním kuchařským umem je to proč s Vláďou Šmejkalem pracujeme. Jeho manželka Martina Šmejkalová je nedílnou součástí Vládi a je jasným pilířem když se v kuchyni zvyšuje adrenalin a stres.”
Daniel Keřlík
Pojďme se společně ponořit do světa chutí, vůní, barev a užijme si výjimečný večer. Degustace proběhne ve čtvrtek 21.3.2019 od 19h v prostorech Vinného sklepa Újezd 19.
Celé menu naleznete zde níže:
Menu Vláďa Šmejkal_VSU_21.3.2019
Sekt Francois Montand brut rosé
*
Paštika z bílých fazolí a máty na opečené domácí rozmarýnové focaccie
Grüner Veltiner Urkristal 2018
*
Tomatový tartare, okurka, avokádo, thajská bazalka s mozzarellou stracciatella
Riesling 2017
*
Pikantní plněná zcela vykoštěná kuřecí křidélka, smažená v panko, grilovaný ananas, chili jam
Gürner Veltiner selection 2015
*
Mini bylinková brioška a trhané pomalu pečené vepřové ramínko, marinované v hoi sin
Pla de lladoner 2015
*
Pečený roastbeaf z vyzrálého jihoamerického rumpu s kaparovou remuládou a okurkovým carpacciem
Alto Sios 2014
*
Sladké překvapení na závěr
Freudenschrei Cuvée Weiß 2018
Vstupné na tuto degustaci bude 799,-.
Rezervaci můžete učinit telefonicky 257 317 410, 608 256 471, mailem vinnyujezd@vinnyujezd.cz nebo on-line zde níže.
Těšit se na vaši návštěvu bude Vladimír Šmejkal, Martina Šmejkalová a celý tým Vinného sklepa Újezd 19
Pořádá: Vinný sklep Újezd 19
Telefon: 257317410
E-mail: vinnyujezd@vinnyujezd.cz
Místo konání: Vinný sklep Újezd 19